Kedves látogatók!

A Máriahalom Televízió 2014-ben felfüggesztette tevékenységét.

Férfi kézilabda Eb

on .

Drámai döntetlen után középdöntőben a magyarok

A magyar válogatott bejutott a középdöntőbe a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon, miután a B csoport csütörtöki zárófordulójában 26-26-os döntetlent játszott a norvégok elleni ki-ki mérkőzésen.


MTI Fotó: Kovács Tamás

A magyarok az izlandiak ellen megszerzett egy pontot viszik a herningi középdöntőbe, ahol a házigazda dánok mellett a macedónokkal, illetve az osztrákokkal találkoznak. 
    B csoport, 3. forduló:
Magyarország-Norvégia 26-26 (16-13)
---------------------------------------------------
Aalborg, Gigantium, 4000 néző, v.: Licis, Stolarovzs (lettek)
    gólszerzők: Lékai 7, Császár 6/4, Szöllősi 4, Ancsin 3, Zubai 3, Nagy K. 1, Iváncsik G. 1, Vadkerti 1, illetve Tvedten 7/2, Kjelling 6, Reinkind 3, Lokkebo 3, Myrhol 2, Hansen 1, Gullerrund 1, O'Sullivan 1, Tonnesen 1, Sagosen 1
    
    A közel teltházas aalborgi Gigantiuman hatalmas fölényben voltak a norvég drukkerek, ugyanakkor a lelátón a korábbinál nagyon számban lehetett felfedezni magyar zászlókat is.
    Különösen védekezésben kezdett kiválóan a magyar csapat, a norvégok az első tíz percben csak három gólra voltak képesek, igaz, a zöldben játszó Mocsai-csapatnak is akadtak gondjai a befejezésekkel (5-3). A magyar együttes egészen a félidő közepéig magabiztosan őrizte előnyét, ám egy néhány perces rövidzárlatot kihasználva a norvégok egyenlítettek (8-8), Mocsai Lajos pedig időt is kért.
    Ancsin kiállítása alatt kétgólos előnyt szereztek a norvégok, majd Szöllősinek is ki kellett ülnie, de ezt az időszakot már döntetlenre hozta a gárda, sőt, nem sokkal később a sorozatban négyszer eredményes Lékai góljával egyenlített (13-13). Valamivel több mint egy perccel a szünet előtt Szöllősi kétgólosra növelte a magyar előnyt, majd Lékai talán a torna egyik legszebb gólját szerezve - egy labdaszerzés után saját térfeléről talált a kint álló norvég kapus fölött a hálóba - állította be a félidei eredményt (16-13).
    A fordulást követően felzárkózott a norvég csapat, de Lékai Schuch kiállítása alatt is betalált, Mikler pedig ziccereket hárított (18-16). Habár később már négy góllal is vezetett a magyar csapat, a norvégok pillanatok alatt minimalizálták hátrányukat (21-20). A nagy kapkodásban mindkét gárda sok hibával kezdett játszani, majd négy perccel a vége előtt, kétgólos magyar vezetésnél Mikler fontos pillanatban ziccert védett.
    Az utolsó percek első magyar gólját Zubai szerezte (26-24), de Lokkebo gyorsan válaszolt. Negyven másodperccel a vége előtt az egyenlítésért támadhattak a norvégok, Tvedten pedig lehetetlen szögből a hálóba lőtt. Mocsai Lajos 24 másodperccel a vége előtt időt kért, ami használt, mert a magyar csapat a folytatásban megőrizte a labdát, s ezzel eldőlt továbbjutás.
    korábban:
Spanyolország-Izland 33-28 (16-15)

    A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 6 pont, 2. Izland 3, 3. Magyarország 2, 4. Norvégia 1
    Az első három jutott a középdöntőbe.