Kedves látogatók!

A Máriahalom Televízió 2014-ben felfüggesztette tevékenységét.

Szezonnyitó rendezvény a Budakeszi Vadasparkban

on .

Aki 2014. március 22-én, szombaton ellátogat a Budakeszi Vadasparkba, részese lehet annak a fergeteges ünnepi hangulatnak, és színes kavalkádnak, melynek apropóját az állatkertek, vadasparkok szezonnyitója adja.

A park ezen a napon különleges előadásokkal, színes és érdekes programokkal várja vendégeit, akik most bepillantást nyerhetnek kicsit a kulisszák mögé is! Nem csak vadasparkos kincseket (a park állatairól lehullott, levedlett, fölöslegessé vált, már nem használt, vagy önként felajánlott alkatrészeit) lehet megtekinteni és kézbe venni, de szó lesz az állatkertek faj-, és génmegőrző szerepéről, megtudhatják mi fán terem és miért olyan fontos a konzervációbiológia, valamint a farkasok állatkerti tartásáról is hallhatnak néhány érdekességet.
 
 
Aki eljátszott már valaha a gondolattal, hogy állattrénernek áll, most mindent megtudhat e csodás szakma szépségéről és kihívásairól, megnézheti elhivatott kollégáinkat a gyakorlatban is, amint az állatokkal (mosómedve, nyestkutya, sakál, görény) foglalkoznak. Bölény, farkas és medve látványetetések, interaktív előadások, a gyerekeknek pedig állatkerti kvíz a Melegedőnél csodás nyereményekkel! Vigyázz, kész, rajtol a szezon!
 
PROGRAMOK:
 
10.00
Vadasparki kincsestár – interaktív gyűjtemény bemutató vadasparki történetekkel (színpad)
 
11.00
Az állatkertek faj-és génmegőrző szerepe, konzervációbiológia a gyakorlatban (bölény- és vadló kifutó), közben bölény látványetetés
 
12.00
Érdekességek a farkasok állatkerti tartásáról, farkas látványetetés (farkasok kifutója)
 
13.00
Mit csinál az állattréner? Előadás és görénysétáltatás (színpad)
 
13.30
Tréning a gyakorlatban: Kisállatsuli (mosómedvék előtt)
 
14.00
Medve látványetetés (medvék előtt)
 
15.00
Ragadozó etetés (kisragadozó körlet)
 
A Melegedőnél állatkerti kvíz a gyerekeknek nyereményekkel.
 
Vigyázz, kész, rajtol a szezon!
 
 
forrás: www.vadaspark-budakeszi.hu