Kedves látogatók!

A Máriahalom Televízió 2014-ben felfüggesztette tevékenységét.

Téli programokat kínálnak a nemzeti parkok

on .

Változatos programokat - egyebek mellett téli nyomkeresést a Velencei-tónál, saslest a Hortobágyon és madárgyűrűzést a Jági-tónál - kínálnak Magyarország nemzeti parkjai a január 25. és február 8. közötti hétvégéken.

A Téli túrák nemzeti parkjainkban elnevezésű programsorozat részeként a nemzeti parkok több mint húsz ajánlattal várják a túrázókat a január 25. és február 8. közötti hétvégéken. Ezeken a napokon olyan fokozottan védett területekre is eljuthatnak az érdeklődők, amelyekre más időszakban nem lenne lehetőségük - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.
    A túrák közül kiemelkedik az immár hagyományosnak tekinthető Transzbükki átkelés, amelyet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság január 25-én Erőss Zsolt emlékére szervez. A túra résztvevői több fokozottan védett területet, köztük a különleges szépségű Leány-völgyet is megtekinthetik. 
    A szársomlyói Kikerics túrán a vidék értékes növény- és állatvilágával ismerkedhetnek meg a látogatók február 1-jén és 8-án. Az Aggteleki-karszton és a Tőserdőn erdei állatok életjelei után nyomozhatnak az érdeklődők, a Biharugrai-halastavaknál az itthon telelő madarakat, a Hévízi-tónál a környező védett területek téli élővilágát figyelhetik meg a túrázók, a szalafői túrát választók pedig azt is megtudhatják, hogyan készül a tökmagolaj.