Kedves látogatók!

A Máriahalom Televízió 2014-ben felfüggesztette tevékenységét.

Liszt hét Esztergomban

on .

Vasárnap kezdődik Esztergomban a Liszt-hét, amelyen Király Csaba, Pálur János, Konyicska Renáta és Kovács Péter adja elő a zeneszerző műveit, illetve alkotásainak átdolgozásait.

Virtuális séta az Operaházban

on .

Elkészült az Operaház belső Google Streetview felvétele. A csodálatos épületet teljesen be lehet járni a képernyő előtt ülve. A cikk folytatásában megmutatjuk hogyan készült.

Schmidt Mária: a politikusoknak nincs tekintélyük

on .

A politikusoknak többnyire nincs tekintélyük, mert kiderült, hogy gazdasági érdekcsoportok kiszolgálói - mondta Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Nyugaton a helyzet változóban című kötet szerzője a könyv bemutatóján szerdán Budapesten.

Német néptánc oktatói továbbképzés indul Budakeszin

on .

A Methodikzentrum német néptánc oktatói továbbképzést indít Budakeszin, tanítók számára. A tanfolyamon való részvételről, sikeres vizsga esetén tanúsítványt kapnak a hallgatók.
Jelentkezni 2014. január 20-ig lehet a jelentkezési lap kitöltésével és e-mailen történő visszaküldésével.

A legrosszabb nap - április 2.

on .

1946 április 2-án bekövetkezett Máriahalmon a "legrosszabb nap".
640 fő 160 lovaskocsival indult a piliscsabai vasútállomásra. A szomorú menetet a templom harangzúgása kísérte.

Civitas Fortissima

on .

A legbátrabb város ünnepét tartják szerdán a Nógrád megyei Balassagyarmaton. 95 éve a balassagyarmatiak fegyvert fogtak az ott állomásozó cseh katonák ellen és a megszállók kiűzésével elérték, hogy a város Magyarország része maradhatott.

Több mint tíz magyar film forog az idén

on .

Eddig hat film kapott gyártási támogatást a Magyar Nemzeti Filmalaptól, ezek forgatása biztosan elkezdődik az idén, további 10 alkotás gyártás-előkészítési fázisban van, ezek - sikeres pályázat esetén - szintén leforoghatnak 2014-ben