Kedves látogatók!

A Máriahalom Televízió 2014-ben felfüggesztette tevékenységét.

Újabb pályázatokat nyertünk

on .

Tegnap kaptuk a jó hírt, hogy újabb két pályázatot nyertünk a "Duna-Pilis-Gerecse" Vidékfejlesztési Egyesület vidékfejlesztési programjában.

 

Az eszközbeszerzésre nyert 3 millió forintot többek között egy szövőszék és egy tűzzománc kemence beszerzésére fogjuk fordítani. A tűzzománckemencében kisebb cserépedények, agyagfigurák is kiégethetők lesznek. Ezek az eszközök szűkségesek az alkotóház "12 hónap 12 mesterség " programsorozatához is. A hagyományos népi kézművesség felelevenítése, kézműves szakkörök, bemutatók szerepelnek az alkotóház terveiben.

Az alkotóház júniusban tartja hivatalos megnyitóját, egyben egy hagyományteremtő kézműves és hagyományőrző programot kíván létrehozni, bemutatókkal, népművészeti előadásokkal, zenével, tánccal. Ehhez a programhoz nyertünk 392 000 Ft-ot a most megnyert másik pályázattal.

A pályázatokon elnyert összegek utófinanszírozott rendszerben kerülnek kifizetésre, azaz az egyesületnek meg kell hitelezni előre az elnyert összeget, meg kell valósítani a pályázatban vállalt dolgokat, tételesen el kell számolni az elköltött összegekkel és csak ezután fizetik ki az elnyert összeget. 

Mivel egy múlt évi 3 millió forintos pályázatunk megvalósítása is ebben az évben esedékes, idén közel 6.5 millió forintot kell előteremtenie az egyesületnek, hogy a fejlesztéseket elvégezze, és majd valamikor az elszámolás után hozzájusson a pályázati összeghez.
Komoly erőfeszítést jelent a mai gazdasági helyzetben ennyi pénzt előteremteni, akár fél évre is,  hogy megvalósíthatóak legyenek a terveink.

További 7.5 millió forintnyi pályázatunk sorsa még nem dőlt el. 

A Máriahalmi Faluvédő Egyesület 2014-ben még több programmal várja a falu lakosságát és reméljük, hogy mindenki talál magának alkalmat rendezvényeinken bekapcsolódni a falu kulturális életébe.